theedozen in verschillende opstelling geplaatstEen typische theedoos in japanse stijleen geordende theedoos met veel verschillende mogelijkheden om theezakjes op te bergen
Home

Losse theebladeren of theezakje ?

Losse theebladeren of theezakje

Losse theebladeren of theezakje 

 

Losse theebladeren of toch een theezakje kopen? Het hangt een beetje van je eis af om deze vraag te beantwoorden, indien je graag de volle smaak en aroma van thee wilt proeven ga je voor de losse theebladeren. 

Uiteraard heeft alles een voor en nadeel, uit onze ervaring blijkt dat het zetten van een kopje thee met een zakje sneller gaat dan losse theebladeren, het theezakje stop je in je kopje of theepot met heet water en voilà klaar is kees. 

Hoewel er niets mis is om zo van je kopje thee te genieten, is dit voor de echte theesommelier een no go!  

Voordelen losse theebladeren tegenover het theezakje 

Zoals net gezegd is er niets mis het losse theezakje, theeproducenten zoals www.pickwick.nl verkopen prima thee voor een redelijke prijs. Echter: 

  • De thee in theezakjes zijn erg fijngemalen waardoor er een hoop smaak verloren gaat. 
  • Losse theebladeren kun je vaker dan een keer gebruiken en zijn dus goedkoper. 
  • De thee in theezakjes zijn vaak minder vers (lang opgeslagen) 

Welk soort theefilter kun je gebruiken? 

Het soort theefilter wat je kunt gebruiken is zeer persoons gebonden, zo kun je voor een zeer stijlvol theefilter gaan zoals  https://www.theedooskopen.nl/product/viva-scandinavia-infusion-thee-ei-kleur-rood/  of voor een eenvoudiger artikel zoals de https://www.theedooskopen.nl/product/qdo-birdie-theeglas-met-thee-ei-5  het gaat er uiteindelijk om dat je de aroma en de theesmaak goed verdeelt krijgt in het hete water. 

Welk theesoort ga je gebruiken? 

Er zijn wel honderden theesoorten die je kunt gaan proberen en wij raden je aan om ook echt op ontdekkingsreis te gaan naar jouw favoriete thee wij beperken ons nu tot de hoofdgroepen. 

Dit zijn de hoofdsoorten waaruit je kunt kiezen en neem gerust de tijd om jouw favoriet eruit te halen. 

 

Waar bewaar je losse thee het beste ? 

Losse thee kun je het beste bewaren in een droge omgeving en bij voorkeur in een opbergblik bijvoorbeeld https://www.theedooskopen.nl/product/hema-opbergblik-105x105x14-goud-2/ of je zou eens kunnen neuzen bij de www.action.com waar het om gaat is dat het een goed afgesloten blik is zodat er geen invloeden van buitenaf kunnen optreden.