theedozen in verschillende opstelling geplaatstEen typische theedoos in japanse stijleen geordende theedoos met veel verschillende mogelijkheden om theezakjes op te bergen
Home

Japanse Matcha thee

Japanse Matcha thee 

Matcha is een Japanse thee gemaakt van gyokurubladeren die worden vermalen tot een poeder en word gerekend tot een van de meest verfijnde en exquise theesoort in japan. 

Maar voor we dieper op het proces van matcha thee bereiden ingaan wil ik jullie meenemen naar Japan als gidsland van zowel het produceren als consumeren van thee. 

Zowel de Japanse oogst, productie als soort thee verschilt behoorlijk van andere Aziatische landen. 

De perfectie van de Japanse theeplantages 

Bij het aanleggen en onderhouden van de plantages worden de afstanden tussen de struiken minutieus berekend, dit zorgt ervoor dat de lichtinval op de bladeren optimaal is. 

Doordat de struiken zo wiskundig geplant zijn is het vrij gemakkelijk om de plantage makkelijk te snoeien. 

Japanse groene thee 

Japan produceert uitsluitend groene thee https://www.theedooskopen.nl/product/lilis-thee-green-tea-munt-48stuks/ die enkel via stomen gedroogd wordt. De vorm van een Japans blad is altijd glad, nooit opgerold,gekruid of samengeperst. https://www.freeimages.com/nl/premium/green-tea-leaves-1868458 . 

De groenfrisse smaak is kenmerkend voor Japanse matcha thee en steeds meer theeliefhebbers  weten dat naar waarde te schatten  https://www.theedooskopen.nl/product/tea-lover-pakket-3-x-50-gr-thee-plus-theefilter-plus-chocolade-plus-chocolade-sea-salt-caramel-55/ 

Matcha thee bereiden 

Zoals eerder werd vermeld worden de gyokurubladeren vermalen tot een poeder, voordeel hiervan is dat er geen vitaminen en mineralen verloren gaan https://www.vitamined3kopen.nl/product/l-theanine-60-st-300mg-vitaminesperpostnl/ . 

In tegenstelling tot andere theesoorten wordt Matchahttps://www.theedooskopen.nl/product/lilis-thee-green-tea-lemongrass-48stuks/  niet opgegoten, maar word het poeder met heet water tot een schuimende drank geklopt. 

Meest voorkomende Japanse groene thee 

Sencha en Bancha zijn de meest voorkomende Japanse groene thee https://www.mikoppuur.nl/product/2368483/thee-sencha  het verschil verwijst naar de plaats van het blad op de stengel. Sencha thee wordt geplukt van de top en bovenste bladeren en Bencha komt van de wat grovere en oudere bladeren onder aan de stengel, dit verklaard ook dat Sencha thee van een betere kwaliteit is en dat je dat daarom ook terugziet in de prijs. Er zijn op dit moment ook groene theeën uit China verkrijgbaar deze zijn van mindere kwaliteit en daarom iets goedkoper.