theedozen in verschillende opstelling geplaatstEen typische theedoos in japanse stijleen geordende theedoos met veel verschillende mogelijkheden om theezakjes op te bergen
Home

Hoe zet men thee?

Wat is nu de juiste manier om thee te zetten? in dit stuk word u precies uitgelegd wat de juiste manier van theezetten is.

Hoe zet men thee? Beetje domme vraag toch, je pakt een theezakje uit je theedoos, brengt het water aan de kook en je gooit het theezakje in het theepotje en klaar is kees. 

Ok dat is een mogelijkheid, en waarschijnlijk ook de meest gebruikte manier om een kopje thee te zetten en daar is op zich niets mis mee. 

De juiste manier om thee te zetten. 

 

Welke thee zal ik kiezen? 

Om het heel makkelijk voor u te maken bestaan er eigenlijk maar twee soorten thee: de thee die u kent en de thee die u niet kent. De eerste kunt u steeds opzoeken en met de tweede kunt u kennis maken. In ons andere stuk https://www.theedooskopen.nl/losse-theebladeren/  gaan wij wat dieper in op de verschillende soorten die er nu gebruikt worden https://www.theedooskopen.nl/categorie/speciale-theesoorten/

Slappe thee of sterke thee?  

Men spreekt van slappe thee wanneer deze niet langer dan 2 a 3 minuten heeft getrokken voordeel van slappe thee is dat men beweert dat het het denken bevordert.

Wanneer thee 3 a 5 minuten heeft getrokken spreekt men van sterke thee.  Een fijne bijkomstigheid is dat sterke thee rust geeft aan de maag en de bloedsomloop stimuleert. 

Tot slot : de gebruiker bepaalt altijd zelf wat hij of zij  slappe of sterke thee vind.