theedozen in verschillende opstelling geplaatstEen typische theedoos in japanse stijleen geordende theedoos met veel verschillende mogelijkheden om theezakjes op te bergen
Home

Filterkoffie

Filterkoffie is nog steeds enorm populair in Nederland ,het is echter wel zo dat men steeds vaker de koffieboon zelf vermaalt.

Filterkoffie 

 

Waarom zou u voor filterkoffie kiezen? Er zijn tegenwoordig zoveel manieren om heerlijke koffie te zetten denk bijvoorbeeld aan een lekkere espresso of het gemak van een nespresso apparaat https://www.nespresso.com/nl/nl/koffiemachines/essenza-plus-d?color=cherry-red waarbij u alleen nog maar de smaak hoeft uit te zoeken waar u op dat moment zin heeft, dus ja het traditionele koffiezetten met een koffiefilterapparaat zoals wij hier aanbieden https://www.theedooskopen.nl/product/220v-kleine-druppel-commerciele-amerikaanse-koffiemachine-automatische-maker-isolatie-4-6-personen-7/ is een beetje op de achtergrond geraakt. In onze ogen is dat onterecht vandaar dit artikel.

 

Koffiebonen voor filterkoffie 

Kijk er is natuurlijk niets mis om van bijvoorbeeld Douwe Egberts http://www.de.nl of  https://www.lavazza.nl/nl.html koffie te maken sterker nog wij zijn een groot voorstander van het gebruik van filterkoffie.

Het is echter wel zo dat je tegenwoordig je filterkoffie in veel gevallen beter zelf kunt maken. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende koffiebonen met ieder hun eigen melanges dat het experimenteren om de lekkerste koffie te zetten gewoon een feestje is geworden. Een leuke bijkomstigheid is dat het vrij eenvoudig is om je koffiebonen te vermalen, dit kan op de ouderwetse manier met de hand https://www.theedooskopen.nl/product/stelton-collar-koffiemolen-19/ of elektrisch Russell Hobbs 23120-56 koffiemolen (theedooskopen.nl) 

 

Tips en trics om filterkoffie te zetten 

Gebruik simpel keukengereedschap: 

Breng het water in de fluitketel aan de kook, strooi de gemalen koffie in het filterpapier en schenk langzaam het hete water in het koffiefilter. Laat het even doorlopen en dan het filter verwijderen en u kunt dan de koffie in uw kopje gieten https://www.theedooskopen.nl/categorie/dubbelwandige-koffie-theeglazen/

  • Voor het opgieten van de koffie kunt u er eventueel een snufje zout of kaneel aan toevoegen. Dat zal het aroma versterken. 
  • Als u alleen bent of met z'n tweeën, kunt u het beste filterkoffie voor een week kopen of zelf malen want iedere keer als u het koffieblik opent gaat er namelijk aroma verloren. Daarom moet u een koffieblik zo snel mogelijk sluiten, nadat u er koffie uit heeft genomen.